Home | Ventoux 3

Ventoux 3

Ventoux3 is een initiatief van Bas voor den Dag (uiteraard Fondriest rijder) en Klaas Jan Oldenburger. De schoonzus van Bas, Simone, kreeg in 2010, toen 33 jaar jong, tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje de diagnose “hersentumor”. Voor haar, haar man en (nu) twee dochtertjes een niet te verkroppen boodschap. Simone staat symbool voor alle mensen met een hersentumor die moeten, maar niet kunnen leven met het feit dat deze vorm van kanker nu nog ongeneeslijk is.

In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Stichting STOPhersentumoren, het doel waarvoor we met ventoux3 geld voor inzamelen, zegt daarover:

“Dat kunnen en mogen we niet accepteren, daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumor, voor alle leeftijdscategorieën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. Daarom blijven we onze activiteiten uitbreiden. Starten we steeds weer nieuwe acties om geld in te zamelen. We willen de knapste koppen aan het werk zetten. Want met hun hersenen kunnen we levens redden en hoeven we het niet bij hoop te laten. G€€F VOOR GENEZING VAN HERSENTUMOREN”

Nico Faaij, zelf hersentumorpatiënt en oprichter van Stichting STOPhersentumoren heeft een missie: “Het mag niet meer voorkomen dat aan het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis verbonden wordt".

Hersentumoronderzoekers hebben ons verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. 100% van de opbrengst van ventoux3 en 100% van de inkomsten van Stichting STOPhersentumoren gaat naar onderzoek.

 

 

 Iedereen een eigen uitdaging,
gezamenlijk 1 doel: STOPhersentumoren.nl 

© 2015 - Alle rechten voorbehouden