Home | Ventoux 3 | Onze Missie

Onze Missie

In het kort zal ik hieronder proberen te verwoorden waarom wij in 2015 hebben deelgenomen aan dit evenement. 7 jaar geleden kreeg mijn vrouw Nathalie de diagnose hersentumor. Een behoorlijke schok voor ons (destijds) jong gezinnetje. Vooral de uitzichtloze situatie omdat er weinig onderzoek wordt gedaan naar deze vorm van kanker zorgt voor angst en onzekerheid. Rondom die periode was net de stichting STOPhersentumoren ontstaan die als doel heeft om dit te doorbreken.

In 2012 werd voor het eerst Ventoux3 georganiseerd en daaraan deelgenomen wat echt een superervaring was. Veel geld opgehaald en de arts die Nathalie destijds heeft geopereerd (dr. Leenstra) heeft ook mooie bedragen voor belangrijke onderzoeken mogen ontvangen. En op die manier heb ik als partner toch een gevoel een steentje bij te dragen tijdens dit proces. Je bent toch al zo machteloos, dus dit gaf mij echt een goed gevoel.

Na de eerste behandelingen en operatie heeft de tumor zich jaren lang stabiel gehouden, totdat we afgelopen zomer het verschrikkelijk bericht kregen dat de tumor zich toch weer aan het ontwikkelen was. Balen!! Maar Nathalie en ik waren het ziekenhuis nog niet uit, of direct gaven we aan in 2015 dus opnieuw geld te gaan inzamelen voor het goede doel. Natuurlijk via Ventoux3.org Supermooi om te zien dat direct uit onze omgeving enkele enthousiastelingen hun vinger opstaken om mee te doen! Echt Super!!

Nadat er ondertussen 9 chemokuren achter de rug waren, kwam er opnieuw een tegenslag. Een controlescan had een negatieve uitslag omdat een nieuwe tumor in het tumorgebied was gegroeid tegen de chemokuren in. Met Spoed is Nathalie ondertussen geopereerd, opnieuw door Dr Leenstra, en nu herstellende van de operatie en inwachting van nabehandeling. Ondertussen loopt de fondsenwerving gewoon door.

We vinden het super dat andere zich ook willen inzetten voor ons goed doel, samen willen strijden tegen deze rot ziekte, en tegelijkertijd heel heel veel plezier willen beleven tijdens het evenement zelf, maar ook in de aanloop er naar toe. Ook hebben direct vrienden die de vorige keer mee zijn geweest hun vinger opgestoken. "natuurlijk gaan wij mee!" geven ze dan aan. Hoe warm is dat?

Op 11 september zijn vele fietsers en lopers van ons team de grote uitdaging aangegaan. Ieder heeft zijn doel gehaald. Belangrijker nog was dat er tijdens de voorbereiding en gedurende het evenement een saamhorigheid is ontstaan die ongekend is. Echt uniek. Het heeft Nathalie en mij een zeer warm gevoel gegeven. 

In 2016 doen we opnieuw mee. Maar het zal anders zijn. Zonder Nathalie, want zij helaas op 7 december jl overleden op 41 jarige leeftijd. We gaan haar op een hele mooie manier gedenken. Ieder zal Nathalie op zijn/ haar manier mee in het hart naar boven nemen. En uiteraard ondersteunen wij dit geweldige evenement. Ooit moet toch iemand kunnen genezen van een primaire hersentumor. Daarom steunen wij hersentumorfonds.nl

 

Veel leesplezier op deze site!

Namens alle teamleden van WeCycling Ventoux3 -  Paul van Nuland

 Iedereen een eigen uitdaging,
gezamenlijk 1 doel: STOPhersentumoren.nl 

© 2015 - Alle rechten voorbehouden